Om Meg

Du er din hund sin viktigste ressurs og jeg ønsker at dere skal ha mest mulig glede av hverandre!

Jeg er Cathrine, veterinær og dyrehelseguide! Ved å se på helheten i hundeholdet på en ny måte i samarbeid med dyrlegen vil du kunne unngå skader og sykdommer du før tenke bare er noe skjer. Sammen skal vi sørge for optimal helse! Å ha hund innebærer så mye mer enn kos og tur. Jeg ønsker du skal føle mestring og glede med hundeholdet ditt på en mest mulig problemfri måte. 

Din kunnskap og væremåte med hunden påvirker hundens helse enormt. Mitt mål er at du og din hund har det bra den tiden dere har sammen,og at det at du har hund påvirker de  de rundt deg på en positiv måte.

Nysgjerrighet og ønske om å lære har ført meg rundt i verden og gitt meg en unik bakgrunn gjennom engasjement, utdannelse og jobb med dyr. Nå deler jeg kunnskap og erfaringer med deg,  så du kan ta gode, kloke valg uten å ta veien om veterinærstudiet. 

Jeg gleder meg til å hjelpe deg på veien!
 
Klem fra Cathrine

Drivkraft

Cathrine guider hundeeiere hvordan de kan påvirke til bedre hundehelse

Hun fokuserer på  vaner i hverdagen, håndtering av hunden og hvordan du som eier best kan forholde deg rundt skader og sykdom - alt med mål om å forbedrer vitaliteten til hunden ved å hjelpe klientene med å finne en ny tilnærming til hundehelse som vil gi mer harmoni, styrke eier- hund relasjonen, redusere stress og misnøye.

Cathrine har fokus på helhetlig helse og eieromsorg for hunden. Hun tar helsepraten ut av klinikken til et avslappet/stressfritt miljø hvor eiere kan føle seg trygge, få kunnskapen de trenger og begynne å implementere i sitt eget liv etter hvert som de får selvtillit og kunnskap.

Hun tilbyr nettkurs og foredrag fra sitt hjemmekontor i Tønsberg, og etter avtale som foredrag- og kursholder på fysiske arrangementer, i tillegg til at hun jobber som konsulent for blant annet Agria Vet Guide hvor hun ble tildelt prisen for årets veterinær i 2022 ut fra innsats med å støtte andre kolleger, en som alltid stiler opp, som møter dyreeiere med et stort smil under konsultasjoner så de slapper av og føler seg ivaretatt på en varm og vennlig, men likevel profesjonell måte. Cathrine samarbeider med ulike bedrifter, grupper og foreninger som Hund i Fokus og Norsk Affenpinscher Klubb. Hun er i tillegg spaltist for magasinet Firfotingen. 

Cathrine er en av landets fremste  på digital kommunikasjon omkring hundens helse og hun ser eier som hundens viktigste ressurser for hundens livskvalitet gjennom alle livsfaser. Med utdanning både som veterinær med massiv etterutdanning innen kirurgi, indremedisin og atferd, i tillegg til bachelorgrad i husdyrvitenskap har hun solid bakgrunn for å hjelpe eiere med ulike utfordringer, eller som ønsker være føre var for å bevare egen hunds helse. Cathrines mål er å hjelpe eier til å finne balansen mellom egenomsorg, og når profesjonell hjelp skal søkes, hele tiden med fokus på hva som er best for det enkelte dyr og eier. Cathrine ser gjennom sitt arbeid et behov for å øke kompetansen og bevisstgjøring av eiers enorme påvirkningskraft overfor egen hund. 

Cathrine var tidlig ute med å skaffe seg bred erfaring fra jobb med dyr da hun på videregående tok linjen Landbruk og naturbruk med eget fag om dyrehold. Hun har formell kompetanse som veterinær og som en av få veterinærer i Norge med avlagte eksamener ved European School of Advanced Veterinary Medisicine i både indremedisin og i kirurgi, noe som gjør henne til en erfaren og ettertraktet veterinær.

Hun har blant annet jobbet som hovedkirurg ved en mellomstor klikk, ambulatorisk praksis og tatt flere tusen digitale konsultasjoner etter 18 år ved fysiske klinikker. Cathrine har et mildt vesen som evner å se helheten i hundeholdet og har fokus på optimal håndtering for å forebygge, oppdage og behandle sykdommer og skader på et tidlig  stadium for best mulig livskvalitet for den enkelte hund og eier. Cathrine er også opptatt av sammenhengen mellom eierens egen helse, hunden og hvordan hundeholdet påvirker og påvirkes av samfunnet for øvrig. Hun jobber for et liv hvor både hund og eier blomstrer. Cathrines bruk av godt funderte vitenskapelige  metoder og hennes livslange samhandling med dyr og engasjement for å fremme gode løsninger er basert på fagkunnskap og erfaring. Cathrine bidrar med sitt engasjement til å belyse sammenhengen mellom dyr, eier og  samfunn for øvrig, og hvordan vi kan påvirke dette til det beste for helheten..

Cathrine har vært tilknyttet både små og mellomstore dyreklinikker, jobbet på  gårder hvor hun har brukt hunder aktivt i arbeidet med storfe og har også vært en primus motor for hjemmepass av godkjente vertsfamiler for hunder gjennom AniPort. Hun jobber kontinuerlig med å dele sin kompetanse både på hva som forårsaker, og hva som kan være med å bidra til å løse sykdom og skade hos dyr. Som pedagog og veileder er Cathrine utholdende og kunnskapsrik og deler gjerne innsikten sin med de som ønsker å lære, og slutter aldri å lære selv. Alltid nysgjerrig og på utkikk etter bedre løsninger fortsetter Cathrine å bygge egen kompetanse. Cathrines kjernespørsmål er: Hvordan kan jeg være til best mulig nytte for helheten?

Gjennom kurs og foredrag realiserer hun en livslang drøm om å hjelpe flere til å oppnå stabile, harmoniske forhold med dyrene for best mulig samliv, noe hun selv vet kan være en nøkkel til god livskvalitet i eget liv.

Hun har erfaring med å håndtere de fleste hunderaser og mennesker med ulik bakgrunn, og har hatt følgende dyr selv: kaniner, høner, marsvin, hest, katt, cocker spaniel, Irsk ulvehund og Affenpinscher.

Cathrine har trent agillity, lydighet, spor og kantarellsøk med sine hunder.

Cathrine er bosatt i Tønsberg, har tre barn, mann og affenpincheren Mowgli.

Formell Kompetanse

Født 1978 og oppvokst i Asker med ulike dyr

Videregående studieretning Landbruk og Naturforvaltning (Stabekk Videregående skole)

Jobbet et år i Australia ved på 2 ulke gårder med husdyr

Bachelor i husdyrfag (Norges Miljø- og biovitenskapelige universitet)

Veterinærutdanning (https://univet.hu/en/ og University of Veterinary Science Kôsice, Slovakia)

Norsk veterinær autorisasjon utstedt av Mattilsynet 

Svensk veterinær autorisasjon utstedt av Jordbruksverket

General Practitioners Certificate in Small Animal Surgery akkreditert av European School of Advanced Veterinary medicine

General Practitioner Certificate in Small Animal Medicine and Surgery, akkreditert av European School of Advanced Veterinary medicine

Patella attest utsteder godkjent av Norsk kennel klub